Bee- en Bluebot

We zijn bij Edubot erg enthousiast over de Bee-bot en Blue-bot. Het is een prima tool om kinderen kennis te laten maken met programmeren. Ze leren een strategie gebruiken om een probleem op te delen in stapjes om tot een oplossing te komen (en dat is de basis van leren programmeren).

Toch is dat niet het belangrijkste. Waar we echt enthousiast over zijn is het feit dat je met een creatieve blik kunt zorgen dat je de bee-bot gebruikt als tool om te werken aan je normale leerdoelen. Dat doe je niet door de focus te leggen op het programmeren van de bee-bot zelf, maar door de bee-bot te gebruiken op een mat waarop je een heel divers aantal opdrachten kunt uitvoeren. Zo kun je werken aan taal, rekenen en eigenlijk vrijwel alle andere leerdoelen in het basisonderwijs.
Benieuwd geworden hoe je dat kunt doen? Kijk dan snel hieronder voor een aantal inspiratievoorbeelden. Zoals bij alle materialen van Edubot mag je ze als leerkracht helemaal vrij en gratis gebruiken (echt waar? Jazeker!). Het enige wat we je willen vragen is om, als je enthousiast bent, dat aan ons en aan je collega’s te laten weten. Bovendien horen we graag wat je nog meer voor materialen zou willen hebben. Heb je zelf ook iets gemaakt? Gaaf! We delen het graag op deze site.

Onze kaarten

Hieronder vind je de ontwikkelde leermaterialen ingedeeld op algemene kaarten (handleidingen e.d.) en onder-, midden- en bovenbouwkaarten.
Daarnaast is er een categorie 'werkbladen en hulpkaartjes'. Hier vind je extra materiaal dat je bij een aantal opdrachtkaarten nodig zult hebben, zoals kaartjes voor onder de mat of een extra werkblad. De kaarten zijn ontwikkeld zodat leerlingen zelfstandig hiermee aan de slag kunnen.

Hoe vind ik wat ik nodig heb?

Open en/of print het overzicht van alle ontwikkelde opdrachtkaarten. Hierin staan de nummers van de kaarten (OB = onderbouw, MB = Middenbouw, BB = Bovenbouw), in de tweede kolom de leerdoelen die met deze kaart geoefend worden en in de derde kolom wat je nodig hebt. Dit overzicht wordt vernieuwd als er nieuwe kaarten op de website komen.
Als je een kaart hebt gekozen kun je naar de betreffende bouw gaan, de kaart downloaden en alle hulpkaartjes vind je onder 'werkbladen en hulpkaartjes'.

Bee-bot proberen?

Heb je nog geen bee-bot maar wil je wel graag met onze kaarten aan de slag? Geen paniek! Er zijn verschillende manieren om een bee-bot of blue-bot te huren of lenen. Je kunt zo voor een zeer schappelijk bedrag aan de slag.

Escaperoom spel in ontwikkeling!

Met het populaire spel Escape Room in ons achterhoofd hebben wij een nieuwe mat ontwikkeld waarbij je dit leuke spel met vier bots tegelijk kan spelen. Het spel is uitermate geschikt voor alle leeftijden! Leuk voor workshops bij bedrijven of scholen! Er is al proefgedraaid bij de Fontys Familiedag. Binnenkort meer info.
Edubot
Website gerealiseerd door: Websitesvoorschool.nl