Over ons ...

Office building view from the outside

De stichting

Stichting Edubot heeft als doelstelling om gratis en open leermateriaal te ontwikkelen voor leerkrachten in het primair onderwijs. Hierbij wordt gewerkt aan de standaard leerdoelen ten aanzien van o.a. taal en rekenen, maar wordt als motivator voor de kinderen gebruik gemaakt van technische tools zoals de bee-bot, code-a-pillar of Lego WeDo of Mindstorms.

De leermaterialen

Op alle leermaterialen die worden ontwikkeld, is de creative commons licentie van kracht. Deze licentie is bedoeld om duidelijk te maken op welke manieren materialen gebruikt en hergebruikt mogen worden.


Bij Edubot materialen is sprake van:
Naamsvermelding-NietCommercieel-GelijkDelen 4.0 Internationaal.

Dit betekent dat de materialen door iedereen (her)gebruikt mogen worden zolang men de originele auteur vermeldt en er geen sprake is van commercieel (her)gebruik.


Natuurlijk vinden we het geweldig als je ons materiaal (her)gebruikt. Maar het is helemaal fantastisch als we ook jouw materialen met de wereld mogen delen. Heb je zelf materialen ontwikkeld, laat het ons dan weten. We voegen ze graag toe, uiteraard met jouw naam als (mede)auteur.

Ons logo

In het beeldmerk van het logo van stichting Edubot is te zien hoe Anouk, Elise en Lennart samenwerken. Deze drie personen omarmen wetenschap en techniek in het onderwijs. Zij willen leerkrachten stimuleren en aan het denken zetten over hoe onderwijs op een andere manier vormgegeven kan worden.

Wie wij zijn

Woman with red dress

Elise

Leerkracht Basisschool de Vlinderakker
Elise is leerkracht op basisschool de Vlinderakker in Biest-Houtakker. Elise is een gepassioneerd leerkracht die geen genoegen neemt met ‘de standaard methode’. In haar groep is ze altijd op zoek naar nieuwe innoverende manieren om kinderen ultiem te laten leren en schuwt ze het experiment niet. Daar waar de methode faalt, zorgt Elise voor een creatieve oplossing die zorgt voor de beste en meest veilige leeromgeving voor het kind.

Anouk

Leerkracht Basisschool De Wegwijzer

Anouk is leerkracht op basisschool De Wegwijzer in Tilburg, waar zij elke dag met veel enthousiasme voor de klas staat. Zij wordt geprikkeld om het lesaanbod op een gevarieerde en vernieuwende manier aan te bieden. Een tijd geleden kreeg zij de kans om met de Bee-bot aan de slag te gaan. Anouk, Elise en Lennart zagen hier meer mogelijkheden in, waardoor al snel een samenwerkingsverband tot stand is gekomen.

Lennart

Docent Fontys Hogeschool ICT
Lennart is een gedreven docent op de Fontys HBO ICT te Eindhoven. In zijn dagelijks werk leert hij studenten aan de HBO ICT hoe zij zich kunnen ontwikkelen tot innovatieve, creatieve en ondernemende ICT professionals. Lennart maakt deel uit van het FH-ICT innovatieteam, dat zich bezighoudt met de innovatie van het onderwijs.
Edubot
Website gerealiseerd door: Websitesvoorschool.nl